Bokomslag till boken Under tidenUnder tiden är en roman, min första skönlitterära bok. Ordfront förlag presenterar den så här:

”Vad är slumpen, vad är ödet? Och vad i våra liv har vi faktiskt kontroll över?

Det är en varm höstkväll på 2000-talet i en förort till Stockholm. På en fotbollsplan tränar trettonåriga Louise målskott för sig själv. Bredvid planen sitter Zinar försjunken i tankar: ska han få stanna i Sverige eller skickas tillbaka till Turkiet där en roll i en urgammal blodsfejd väntar honom?

I en villa inte långt därifrån bjuder Sten sin tyranniske far Sigfrid på en spänd middag. Och samtidigt snör Newroz på sig löparskorna för att försöka springa ifrån tristessen i det kärleksförhållande hon lever i …

Inom någon timme ska dessa människor länkas samman i en kedja som tvingar dem att ta ställning till de stora frågorna: skuld och ansvar, heder och rättvisa.

Under tiden är en fängslande berättelse om verklighet och drömmar i Sverige idag. En bok som visar människors beroende av varandra.”

Boken har hyllats av Maria Küchen i Expressen.

Andra recensionsklipp:

” Hon skriver initierat om svåra begrepp som kultur, hederskultur och islamofobi på en mjukt vacker och rak prosa. Skapar motbilderna till fördomsfulla förenklingar som annars med lätthet passerar som tomma retoriska figurer i samhällsdebatten …det här är inte bara en av de där passivt betraktande och desillusionerade berättelserna om vår tid. Den vill något och tror att en förändring är möjlig.”
Hanna Larsson, Aftonbladet

”…en rättfram och angelägen roman…”
Smålandsposten

”Underbart vilsamt att läsa om i grunden goda människor… jag känner bara en stor frid och tillförsikt till mänskligheten när jag läser… Bäst just nu!”
Kerstin Särneö, Tara

Ett utdrag ur boken